1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Case closed (Detective Conan)

Posted on 30. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Manga/Anime, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Detective Conan, (名探偵 コナン, Meitantei Konan), is een detective manga bedacht door Gosho Aoyama. De manga loopt in het weekblad Shounen Sunday sinds 1994.

In 1996 werd het verhaal verwerkt tot een anime serie die nog steeds loopt. Er zijn ook verscheidene Detective Conan OVAs (10) en films (13) verschenen.

Het verhaal

De 16-jarige Shinichi Kudou is naast een doodgewone leerling op school ook een fantastische detective. De kranten noemen hem al de “Redder van de Japanse politie”. Op een dag gaat hij samen met zijn jeugdvriendin Ran Mouri naar het pretpark Tropical Land, waar hij toevallig getuige is van een louche chantage deal door “mannen gekleed in het zwart”. De nieuwsgierige detective die hij is, tracht Shinichi foto’s te maken van de deal, maar hij wordt overmeesterd door Gin, een van “de mannen in het zwart”. Gin voert Shinichi een experimenteel gif, APTX 4869, dat Shinichi moet doden.

Het gif doodt Shinichi echter niet, maar hij vindt zichzelf wel terug in het lichaam van een zesjarige. Het gif heeft zijn lichaam terug doen groeien naar een zesjarige.

Op aanraden van zijn buurman en familievriend Dr. Agasa besluit Shinichi dit voorval aan niemand te vertellen, zodat “de mannen in het zwart” blijven denken dat hij dood is. Shinichi gaat voortaan onder de naam van Conan Edogawa leven.

Conan trekt onder een smoes bij zijn jeugdvriendin Ran in. Haar vader, Kogorou Mouri, is ook een detective, maar minder succesvol. Conan lost zijn zaken altijd op, zonder dat Ran en herr Mouri erachter komen dat hij in werkelijkheid Shinichi is. Dit doet Conan door middel van hints geven, of door Kogorou te doen slapen met zijn horloge/verdoofpijl schieter en zijn vlinderdas waarmee hij stemmen kan nabootsen. Beide gadgets komen van Dr. Agasa.

Tussen de vele zaken door die Kogorou krijgt, komt Conan soms op het spoor van de “mannen in het zwart”, die hij moet vinden, wil hij ooit nog zijn gewone lichaam terugkrijgen.

Tags: , , , , , , ,

1.964 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

G.I. Joe: A Real American HeroAIKa R-16: Virgin MissionMr Bean: InventorSpongeBob SquarePants – Raket naar de maanBeybladeRooie oortjes – Een Goede brilKabouter-wesley – Betovering (turbo turbo)Hey Arnold!Earthworm Jim

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!