1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Captain Planet

Posted on 18. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Kinderen, Video's

Captain Planet and the Planeteers is een Amerikaanse tekenfilmserie die werd geproduceerd door Ted Turner en Nicholas Boxer. De serie werd ontwikkeld en getekend door TBS en DIC en werd voor het eerst op de Amerikaanse tv uitgezonden in 1990. Vanaf 1993, toen het vierde seizoen aanbrak, kreeg de serie de naam The New Adventures of Captain Planet mee.

De serie ging over vijf Planeteers genaamd Kwame, Linka, Wheeler, Gi en Ma-Ti, normale jongeren uit verschillende delen van de wereld. Ze streden tegen alle vormen van milieuvervuiling door gebruikmaking van vijf speciale ringen die zij hadden gekregen van de Aardgodin Gaia. Elke ring bezat een speciale kracht: aarde, wind, vuur, water en hart, oftewel liefde. Als de Planeteers hun vervuilende tegenstanders, zoals Hoggish Greedly, Dr. Blight en Captain Pollution, desondanks niet konden verslaan, combineerden ze de speciale krachten om de superheld Captain Planet op te roepen. Tegen de tijd dat de klus geklaard was trok Captain Planet zich terug in de aarde met de woorden “The power is yours!”.

In A Hero for Earth, de eerste aflevering van Captain Planet en de Planeteers, kijkers maken kennis met Gaia, de geest van de Aarde, gespeeld door Whoopi Goldberg. Gaia wekt de mens vinden zijn de vernietiging van de planeet. Als u de Aarde, creëert ze vijf magische ringen, elk met de bevoegdheid om een element van de natuur en een controle op de extra element, hart – de controle en geeft de ringen aan vijf speciale jonge mensen die ze kiest uit de hele wereld: Kwame uit Afrika, Wheeler uit de Verenigde Staten, Linka uit de Sovjet-Unie, Gi uit Azië, en Ma-Ti uit Zuid-Amerika. Dit zijn de Planeteers. Als ze situaties die zij niet kunnen verwerken alleen ontmoeten, combineren en vergroten zij hun bevoegdheden om Captain Planet, die in het bezit van al hun bevoegdheden uitvergroot roepen.

In deze aflevering, (de Planeteers gevecht beestachtig Greedly, gespeeld door Ed Asner, bekend van zijn rol als Lou Grant op The Mary Tyler Moore Show) booreiland waarvan de exploitatie is gevaar voor de kustlijn. Captain Planet was de eerste animatieserie naar de stemmen van bekende beroemdheden, waaronder Elizabeth Taylor, Meg Ryan, Martin Sheen, Sting, Ed Begley, Jr, Whoopi Goldberg, Jeff Gldblum, Neil Patrick Harris, Fred Savage, LeVar Burton functie en nog veel, veel meer.


Tags: , , , , , ,

3.763 keer bekeken

1 reactie op “Captain Planet”

  1. Captain Planet was een tekenfilmfiguur die model stond voor de bestrijding van de milieuvervuiling op Aarde. Hij werd steeds opgeroepen via de vijf magische ringen van de jonge Planeteers genaamd Kwame, Linka, Wheeler, Gi en Ma-Ti die allemaal uit alle delen van de wereld kwamen. Elke ring bevatte de kracht van de natuurelementen zoals aarde, water, lucht en vuur met als extra kracht hart (liefde) die door de Aardgodin Gaia aan hen werden geschonken. Steeds moesten Captain Planet en de Planeteers het opnemen tegen milieuvervuilers zoals Verminous Skumm, Duke Nukem, Hoggish Greedly, Rigger, Zarm, Sly Sludge, Looten Plunder, Argos Beek, Captain Pollution, Dr. Blight en Mama Slaughter. Elke keer weerstond Cpatain Planet met zijn natuurkrachten de vijanden al was hij niet geheel onkwetsbaar. De Planeteers maakten zelf ook fouten maar op het einde van de tekenfilm gaven zowel zij als Captain Planet wijze filosofische levenslessen en hoe de Aarde gered moest worden met als belangrijkste boodschap van Captain Planet: “The powers is yours!”

Kabouter Wesley – ijsjesKabouter Wesley – Een wandelingPaniek in het dorp- Le grand sommeilIron ManThe Beatles Cartoon – Help!What a Cartoon 1Galaxy TrioMichael The Terrible Boyfriend: “A Slice of the Action”Kabouter Wesley – Huilende vogel

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!