1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Captain planet – Greenhouse planet

Posted on 18. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Featured, Kinderen, Video's

Captain Planet and the Planeteers is een Amerikaanse tekenfilmserie die werd geproduceerd door Ted Turner en Nicholas Boxer. De serie werd ontwikkeld en getekend door TBS en DIC en werd voor het eerst op de Amerikaanse tv uitgezonden in 1990. Vanaf 1993, toen het vierde seizoen aanbrak, kreeg de serie de naam The New Adventures of Captain Planet mee.

De serie ging over vijf Planeteers genaamd Kwame, Linka, Wheeler, Gi en Ma-Ti, normale jongeren uit verschillende delen van de wereld. Ze streden tegen alle vormen van milieuvervuiling door gebruikmaking van vijf speciale ringen die zij hadden gekregen van de Aardgodin Gaia. Elke ring bezat een speciale kracht: aarde, wind, vuur, water en hart, oftewel liefde. Als de Planeteers hun vervuilende tegenstanders, zoals Hoggish Greedly, Dr. Blight en Captain Pollution, desondanks niet konden verslaan, combineerden ze de speciale krachten om de superheld Captain Planet op te roepen. Tegen de tijd dat de klus geklaard was trok Captain Planet zich terug in de aarde met de woorden “The power is yours!”.

In deze aflevering:

Dr Blight krukken tot de grootste olieproducenten in de wereld gestookte elektriciteitscentrale en overtuigt de president dat de opwarming van de aarde is niets anders dan een onbewezen theorie. Wanneer de Planeteers proberen om de president af te sluiten van de fabriek te krijgen, Blight shanghais hem, samen met Ma-Ti en Kwame, en stuurt ze op een enkele reis in de ruimte. Zal een reis naar Venus, een ware broeikas planeet, de president ervan te overtuigen dat de opwarming van de aarde is meer dan alleen een hoop gebakken lucht?

Tags: , , , , , ,

2.143 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Justice League UnlimitedGarfield gagsKabouter Wesley – Je kop stotenThe Adventures of the Galaxy RangersAlfred Jodocus KwakSonic UndergroundI Love to SingaSouth Park – FishsticksWhat Is Bonnaroo? – Bill Plymptom

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!