1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Calimero

Posted on 26. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Kinderen, Video's

Calimero is een tekenfilmfiguur; een klein zwart kippenkuiken in een gezin met verder enkel gele kuikens. Op zijn kop draagt hij een halve eierdop (met een barst).

Calimero werd in 1963 voor het eerst getekend door de in 2001 overleden Italiaanse tekenaar Toni Pagot. De naam Calimero is ontleend aan de kerk in Milaan waar Pagot was getrouwd: San Calimero. Er bestaan twee tekenfilmversies van Calimero. Allereerst de oorspronkelijke versie van de gebroeders Nino en Toni Pagot zelf; later werd in Japan van 1974 tot 1975 een nieuwe serie gemaakt, gevolgd door een nieuwe bewerking van 1992 tot 1993.

Er zijn diverse afleveringen van Calimero door de TROS uitgezonden; in de jaren tachtig werd Calimero samen met het programma Rosco leest voor van poppenspeler Ton Hasebos gecombineerd uitgezonden. Daartoe werd er ook een pop van Calimero gemaakt die samen met de hond Rosco het totaalprogramma presenteerde. De nieuwe afleveringen van Calimero waren in de jaren ’90 op Kindernet en in 2004 te volgen op de televisiezender Nickelodeon. In deze Nederlandstalige versie heeft Paul van Gorcum de regie op zich genomen. Momenteel wordt Calimero opnieuw uitgezonden op VtmKzoom, en door Z@ppelin op Nederland 3.

Tags: , , , , , , ,

3.283 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Cartoon gags #2The Gay KnightDariaHappy Tree Friends – Train KringleFuturama – The Devil’s Hands Are Idle PlaythingsA Pup Named Scooby DooUgly Americans – Blob gets a jobHello KittyGundam 00

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!