1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Budgie De Kleine Helicopter – Een Grote Vangst

Posted on 26. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Kinderen, Old school, Video's

Budgie De Kleine Helicopter of in het engels: Budgie the Little Helicopter (1994) is een tekenfilm serie gecreëert door Sarah Ferguson en de gravin van York. Het scenario zelf is dan weer geschreven door Brian Trueman

Haar opleiding als piloot werd Sarah Ferguson geïnspireerd om een kinderboek te schrijven. Omdat ze tijdens haar opleiding het merendeel in een hangaar verbleef werd het een boek over een kleine sprekende helikopter met de naam Budgie.

Samen met Pippa, een klein vliegtuigje, de besnorde luchtmachthelikopter Lionel en Chuck, een grote helikopter, woont hij in een hangaar van vliegveld Hairfield. Altijd staan zij klaar om anderen te helpen. Het boek en de serie werden opdragen aan Kevin Mulhern die Sarah in een helikopter leerde vliegen.

Tags: , , , , , , ,

5.029 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Beast Wars: TransformersGI Joe: ResoluteMy Life Plus Animals – ThanksgivingRobbedoes en Kwabbernoot – De Terugkeer Van CyanideCartoon gags #4200 – South ParkFinal Fantasy VII Advent ChildrenStar Trek: The Animated SeriesKabouter Wesley – extra neushoorn

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!