1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Bravestarr

Posted on 31. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Featured, Old school, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Bravestarr is een Amerikaanse ruimte Western animatieserie.  De originele afleveringen uitgezonden van september 1987 tot februari 1988 in syndication. Het was tegelijkertijd gemaakt met een collectie action figures. Bravestarr was de laatste animatieserie geproduceerd door Filmation en Groep W Productions dat werd uitgezonden. “Bravo!”, Een spin-off serie (oorspronkelijk genaamd “Zoektocht naar de Prairie Mensen”) werd in de productie samen met “Bugzburg” wanneer de studio gesloten.

Het idee voor Bravestarr begon met Tex Hex, zijn voornaamste tegenstander. Tex Hex is gemaakt door het personeel Filmation kunstenaars in 1984, tijdens de ontwikkeling van Ghostbusters Filmation’s. Lou Scheimer vond het fascinerend karakter en trok Tex Hex uit de Ghostbusters stemmen. Hij vroeg Arthur Nadel, Filmation’s Vice President voor Creatieve Zaken, en art-director John Grusd ontwikkelen tot een sci-fi western rond het personage. Zoals de begrippen vorm kreeg, personeel schrijver Bob Doorsturen uitgewerkt gids van de schrijver en uiteindelijk mede-schreef het script voor de speelfilm Bravestarr de Legend met schrijver Steve Hayes.

Zoals veel van Filmation tv-serie (met inbegrip van He-Man and the Masters of the Universe, is She-Ra: Princess of Power, Shazam, Het geheim van Isis, en het geanimeerde Ghostbusters), een morele les vertelde aan het eind van elke aflevering . Een bijzonder opmerkelijke episode is “The Price ‘, waarin een jongen koopt een geneesmiddel genaamd” spin “, een hallucinogeen vergelijkbaar met LSD, raakt verslaafd aan, en sterft aan een overdosis.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

3.459 keer bekeken

1 reactie op “Bravestarr”

  1. Na He-Man, She-Ra en the Ghostbusters was Bravestarr één van de leukste sf-tekenfilms uit de jaren ’80 van de 20ste eeuw. Vooral de morele lessen over sociale omgangsvormen en fouten die mensen maakten waren zeer interessant. De reclame over de figuren uit Bravestarr werden al op reclame uitgezonden nog voor de tekenfilm verscheen. Bravestarr, die net als He-Man en She-Ra bovennatuurlijke krachten kreeg in de vorm van de ogen van de valk, de oren van de wolf, de snelheid van de poema en de kracht van de beer (van zijn mentor Shaman), was in feite een moderne opvolger van mutantmensen uit sprookjes die hun krachten al bij hun geboorte hadden meegekregen. Toch ging mijn aandacht meer uit naar schurken zoals de Dingo-mannen, de stierdraak Stampede en bepaalde mensdieren zoals de Prairie People en het sprekende robotpaard Thirty/Thirty. Het is alleen jammer dat Bravestarr nooit op DVD verscheen in Nederland.

Scooby Doo – The No-faced Zombie Chase caseKabouter Wesley – ijsjesLooney Tunes: Road Runner en Wile E. Coyote “To Beep or Not to Beep”Futurama – The Devil’s Hands Are Idle PlaythingsGI Joe: ResoluteRooie oortjesSex and the Socket – Funny CartoonBeavis And ButtheadRobotech

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!