1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Boes – Dollen Met De Mollen

Posted on 26. Mar, 2010 by in Cel, Humor, Kinderen, Old school, Video's

Boes (19881990) is een tekenfilm oorspronkelijk uit Japan. De kinderserie is echter gebaseerd op de Nederlandse stripverhalen van Wil Raymakers en Thijs Wilms.

Boes is een oer-Hollandse os op klompen die heel wat te stellen heeft met de dieren die op en om zijn boerderij wonen. Dit zijn onder andere zijn niet al te slimme hond Saffie, de schildpad Dolly die nogal eens haar schild verliest, Shampo de gorilla en TumTum de olifant.

In totaal zijn van de serie 104 (52 dubbele) afleveringen verschenen, in eerste instantie uitgezonden door de VARA tussen 6 oktober 1988 en 29 december 1990. Later zijn deze afleveringen veelvuldig door andere zenders herhaald.

Boes verschijnt als ‘columnstrip‘ in een groot aantal verschillende Nederlandse dag- en weekbladen.

Tags: , , , , , , , , , ,

3.544 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Teknoman (Tekkaman Blade)GargoylesCyanide and HappinessAstro BoySouth Park – Dances with SmurfsThe Fairly Odd ParentsWhat’s Opera Doc (1957)Budgie De Kleine Helicopter – Een Grote VangstThe Adventures of the Galaxy Rangers

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!