1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Boes – Dollen Met De Mollen

Posted on 26. Mar, 2010 by in Cel, Humor, Kinderen, Old school, Video's

Boes (19881990) is een tekenfilm oorspronkelijk uit Japan. De kinderserie is echter gebaseerd op de Nederlandse stripverhalen van Wil Raymakers en Thijs Wilms.

Boes is een oer-Hollandse os op klompen die heel wat te stellen heeft met de dieren die op en om zijn boerderij wonen. Dit zijn onder andere zijn niet al te slimme hond Saffie, de schildpad Dolly die nogal eens haar schild verliest, Shampo de gorilla en TumTum de olifant.

In totaal zijn van de serie 104 (52 dubbele) afleveringen verschenen, in eerste instantie uitgezonden door de VARA tussen 6 oktober 1988 en 29 december 1990. Later zijn deze afleveringen veelvuldig door andere zenders herhaald.

Boes verschijnt als ‘columnstrip‘ in een groot aantal verschillende Nederlandse dag- en weekbladen.

Tags: , , , , , , , , , ,

3.455 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

The Real Ghostbusters – The Boogeyman is BackCatDog – Adventures In Greaser SittKabouter Wesley – SloeberJustice League UnlimitedShe-Ra – The CaregiverSouth Park – Whales WhoresGerbil in a MicrowaveSuperfly Thongzai 2 – The Legend of El Condom!Astro Boy

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!