1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Beast Wars: Transformers

Posted on 25. Mar, 2010 by in 3D, Actie, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Beast Wars: Transformers (1996) (Beasties op YTV) is een Canadese/Amerikaanse animatieserie gebaseerd op de Transformers-Franchise. De serie is geheel met de computer geanimeerd, en speelt zich af in het het “originele” Transformers universum (waar ook de eerste televisieserie zich in afspeelde).

De serie draaide niet om de Autobots en Decepticons, maar om hun nakomelingen: de Maximals en de Predacons. In plaats van voertuigen konden deze robots veranderen in dieren. Vandaar de naam “Beast Wars”. De naam Beast Wars viel echter niet goed bij Canadese kijkers.

De eerste modellen voor Beast Wars speelgoed suggereerden dat de serie zich zou gaan afspelen in het heden, en zou draaien om enorme robots die in dieren konden veranderen. Schrijvers Bob Forward  en Larry DiTillio besloten echter om de serie zich af te laten spelen in de prehistorie. Wel waren ze het er nog niet over eens of de planeet een andere planeet was of de prehistorische aarde. Ze gaven de planeet twee manen, met de plannen er 1 te vernietigen indien werd gekozen voor de prehistorische Aarde.

De serie zou aanvankelijk gaan draaien om bekende personages uit de originele serie, maar nu in nieuwe lichamen. De producers wisten echter vrijwel niets van de originele serie af. Hun doel was om een stervend franchise te promoten. Ze schreven de serie daarom zo dat hij geen banden met de vorige series leek te hebben, op een paar hergebruikte namen na. Ook werden de robots een stuk kleiner (ongeveer zo groot als mensen), in tegenstelling tot de oude serie. Toen Bob en Larry meer ontdekten over de originele serie, besloten ze toch elementen uit die serie in Beast Wars te verwerken.

Vanwege de beperkingen van CGI in die tijd konden de animators niet teveel personages introduceren. Volgens Bob Forward was de kleine cast juist een reden dat de serie zo succesvol werd: met minder personages konden de schrijvers de afzonderlijke personages verder uitdiepen. Toen nieuwe personages werden geïntroduceerd, werden een paar oude gedood. Daarmee is Beast Wars de eerste Transformers-serie waarin personages in de serie zelf stierven. In de originele serie kwamen veel personages om in de bijbehorende film, maar niet in de serie zelf.

Het derde seizoen van de serie zou een extra aflevering bevatten getiteld “Dark Glass”, waarin Rattrap probeert het geheugen van de gesneuvelde Dinobot in diens nieuwe gekloonde lichaam te zetten. De aflevering werd gezien als te duister voor jonge kijkers. Desondanks wordt de aflevering wel gezien als onderdeel van de serie, en als verklaring over waarom de Dinobotkloon in de laatste aflevering de Maximals helpt.

Tags: , , , , , ,

2.499 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Teenage Mutant Ninja TurtlesScooby Doo and the Cyber ChaseTeenage Mutant Ninja Turtles – Forever (film)Zombie CollegeThe Adventures of the Galaxy RangersHey Arnold!South Park – The F WordCartoon girl fight (popeye)Iron Man

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!