1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Batman – On leather wings

Posted on 11. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Kinderen, Video's

Batman: The Animated Series (vaak afgekort tot Batman: TAS) is een Emmy Award-winnende Amerikaanse animatieserie gebaseerd op de Batman-strips van DC Comics. De serie liep van 1992 t/m 1995 met een totaal van 85 afleveringen.

De serie was de eerste van de moderne DC Comics series. De serie had geen banden met de voorgaande Batman animatieseries of ander DC Comics series, maar wel met een aantal later geproduceerde series.

Tags: , , , , , , ,

2.990 keer bekeken

1 reactie op “Batman – On leather wings”

  1. Batman, The Animated Series (TAS), was een zeer goed geslaagde tekenfilmserie en iets moderner dan de eerste tekenfilms van Batman uit de jaren ’60 van de 20ste eeuw. Het was alleen opvallend dat Batman veel fanatieker agressiever overkwam tegen zijn vijanden dan eerder het geval was. Zowel Batman en Robin probeerden hoffelijk te blijven tegen vrouwelijke vijanden daar zij vrouwen namelijk niet mochten slaan. Alle supercriminelen tegen wie zij vochten hadden natuurlijk ook mijn aandacht zoals the Joker, the Penguin, the Riddler, Catwoman, Two-Face, Mr. Freeze, Scarecrow, Killer Croc, Matt Hatter, Harley Quinn, Poison Ivy, Man-Bat en vele anderen. Commisaris Gordon deed nauwelijks mee aan de strijd tegen deze bandieten maar zijn dochter Barbara (Batgirl) weer wel. Alfred Pennyworth, de trouwe butler, wist als enigste dat zijn meesters Bruce Wayne en Dick Grayson niemand anders waren dat Batman en Robin. Er kwam natuurlijk veel humor in voor maar vooral de episode “Make ‘Em Laugh” uit 1994 vond ik geweldig! Het allerleukste daarin was te zien hoe Lisa Lorainne (een vrouwelijk jurylid die samen met twee komieken een lachshow organiseerden maar de vermomde Joker eruit gooiden) was gehersenspoeld door de Joker en zij veranderde in de “huisvrouw” Migthy Mom. Zij moest Batman en Robin weerstaan en slaagde erin om dit met de laatstgenoemde te doen. Lisa Lorainne nam Robin over de knie en gaf hem een flink pak slaag! Het moest voor Robin pijnlijk en vernederend zijn om billenkoek te krijgen en nog wel van een vrouw! Toch heeft het pak voor zijn broek Robin geen kwaad gedaan maar het was vooral geinig geweest als Batgirl een flink pak slaag zou hebben gehad op dezelfde manier. Zij werd echter in de jaren ’60 over de knie genomen bij allerlei superschurken of -helden waaronder zelfs Batman (!) maar dan in de DC Comics Inc. De afbeelding waarbij Batgirl van Supergirl billenkoek krijgt (en haar kostuum aanhield) vond ik niettemin de allermooiste!

Asterix bij de Britten (film)- NL – deel 2South Park – Butters’ Bottom BitchSouth Park – W.T.F.Alvin and the ChipmunksThe MaskKabouter Wesley – extra neushoornSuske en Wiske – de apekermisAstro BoyBravestarr

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!