1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Avatar: The Last Airbender

Posted on 08. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Featured, Horror, Manga/Anime, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Avatar: De Legende Van Aang (verkort: Avatar) is een in de Verenigde Staten geproduceerde animatieserie, die in Nederland nagesynchroniseerd wordt uitgezonden op Nickelodeon. In het Engels heet de serie Avatar: The Last Airbender, (Avatar: De laatste luchtbuiger), dat is veranderd in: “Avatar: De Laatste Luchtmeester” in het Nederlands.

Deze aflevering: Avatar The Last Airbender: Book 3 – Episode 4
“Sokka voelt zich een buitenbeentje omdat hij niet kan aarde/water/lucht sturen. Dus heeft zijn zus katara een kadootje voor hem, een leraar zwaardvechten.”

Avatar: De Laatste Luchtmeester, (ook bekend als Avatar: De Legende van Aang) is een Amerikaanse animatieserie uitgezonden op Nickelodeon en de Nicktoons Network. De serie werd vervaardigd door Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko in samenwerking met regisseur Aaron Ehasz. Het verhaal vindt plaats in een alternatieve wereld met Aziatische invloeden, vechtsporten en manipulatie van elementen. Deze elementen zijn de elementen die men terugvindt in Oost-Aziatische, Zuid-Aziatische en Westerse culturen. De stijl van de tekeningen zijn een mix van traditionele anime en de westerse tekenfilmstijl.

De serie volgt de avonturen van de protagonist Aang en zijn vrienden. Zij moeten de vuurheer verslaan om de wereld zoals zij die kennen te redden. Op 21 februari 2005 werd de eerste aflevering uitgezonden in de VS. De serie werd afgesloten met een film van twee uur op 19 juli 2008 in de VS.

De serie Avatar was populair bij zowel het publiek als recensenten en scoorde hoge kijkcijfers evenals een hoge waardering van het publiek zelfs buiten de doelgroep van 6 – 11 jaar. Avatar: De Laatste Luchtmeester heeft o.a. een Annie Award, Genesis Award en Primetime Emmy Award gewonnen. Het succes van de eerste serie deed Nickelodeon besluiten ook nog een tweede en een derde seizoen te bestellen bij de makers.

Tags: , , , , , ,

4.680 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Animatrix: World recordTransformers Episode 5 (Roll For It)Michael The Terrible Boyfriend: “A Slice of the Action”NijntjeMy Life Plus Animals – ThanksgivingBeetlejuice cartoon – skeletons in the closetThe Powerpuff GirlsKabouter Wesley – PaddestoelJem and the Holograms

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!