1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Astro Boy

Posted on 22. Mar, 2010 by in 2D klassiek, 3D, Actie, Cel, Manga/Anime, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Astro Boy (鉄腕アトム, , Tetsuwan Atomu) is een Japanse mangaserie bedacht door Osamu Tezuka. De manga verscheen van 1952 tot 1968. De manga is ook driemaal verwerkt tot een animeserie. Verder staat er een film op de planning.

1963
De eerste Astro Boy-animeserie werd geproduceerd in 1963 door Mushi Productions. Osamu Tezuka verzorgde zelf de regie. Met 193 afleveringen was dit tevens de langste van de drie series. De serie maakte zijn debuut op Fuji TV, maar werd later verplaatst naar NHK.

Astro Boy was de eerste Japanse televisieserie die de esthetica welke later standaard zouden worden voor anime toepaste.

De serie werd ook in het Engels nagesynchroniseerd door NBC. In 2007 begon Cartoon Network met het online uitzenden van afleveringen van de serie.

1980
De tweede serie werd geproduceerd in 1980 door Tezuka Productions. De serie werd geregisseerd door Noburo Ishiguro. Deze serie bevat in totaal 52 afleveringen.

De serie is in grote lijnen een remake van de serie uit 1963, maar bevat duisterdere verhaallijnen en de focus ligt meer op Astro Boy’s vaardigheden. Osamu Tezuka schreef zelf mee aan de serie. De serie introduceerde ook een nieuw personage voor de Astro Boy-franchise: Astro’s kwaadaardige “broer” Atlas.
2003
De derde serie werd eveneens geproduceerd door Tezuka Productions, maar geregisseerd door Kazuya Konaka. De serie telt 50 afleveringen.

Deze serie werd gemaakt ter viering van het 40-jarig jubileum van de originele animeserie. Alle personages ondergingen voor de serie wat veranderingen qua uiterlijk. Ook hanteerde serie als eerste de Engelse naam “Astro Boy” in plaats van de Japanse naam “Tetsuwan Atom”.

Hoewel de meeste afleveringen van de serie los van elkaar te kijken zijn, heeft de serie in zijn geheel wel duidelijk een begin, midden en eind.

Tags: , , , , , , , ,

2.479 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Salad Fingers – FriendsM.A.S.K. – The Death StoneBirdman – X The EliminatorMy Life Plus Animals – ThanksgivingGarfield cartoonsSex and the Socket – Funny CartoonBionic Six – Back to the PastJustice League UnlimitedBattle of the Planets

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!