1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Asterix bij de Britten (film)- NL – deel 1

Posted on 10. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Kinderen, Old school, Video's

Asterix bij de Britten (Astérix chez les Bretons) is een Franse animatiefilm uit 1986 gebaseerd op het gelijknamige stripboek. Het is de vijfde Asterix-film, en de laatste van de Dargaud Films.

De Romeinen vallen Britannia binnen en veroveren dit al snel. Maar net als in Gallië weet een dorp weerstand te bieden aan de Romeinen. Dit dorp heeft in tegenstelling tot het Gallische dorp echter geen toverdrank, en zal dus niet lang meer weerstand kunnen blijven bieden.

Een van de inwoners van dit Britse dorp, Jolitorax, is een neef van Asterix. Hij besluit naar Gallië te gaan om de Galliërs uit Asterix’ dorp om hulp te vragen. Daar de Britten de Galliërs in het verleden vaak hebben geholpen tegen de Romeinen te vechten, gaan de Galliërs akkoord. Panoramix maakt een grote ton vol toverdrank die Jolitorax kan meenemen naar zijn dorp. Asterix en Obelix zullen hem vergezellen.

De Romeinen krijgen echter lucht van deze import van toverdrank, en stellen alles in het werk om de ton in handen te krijgen…

Tags: , , , , , ,

2.745 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Hagar de verschrikkelijke – De ontsnapping deel 2 [NL]Sylvester & Tweety –  Room and birdSouth Park – Dead CelebritiesCartoon girl fight (popeye)Kabouter Wesley – Huilende vogelThe Real Adventures of Jonny QuestMen In Black: The SeriesTeenage Mutant Ninja Turtles – Forever (film)The Adventures of the Galaxy Rangers

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!