1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

A Charlie Brown Christmas

Posted on 02. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Kinderen, Video's

A Charlie Brown Christmas is een Amerikaanse tekenfilmspecial uit 1965. Het is de eerste van vele prime time animatiespecial gebaseerd op de stripserie Peanuts van Charles M. Schulz. De special werd geproduceerd en geregisseerd door Bill Meléndez, die tevens de stem van het personage Snoopy deed. De special werd van 1965 tot 1999 jaarlijks uitgezonden op CBS, en sinds 2000 op ABC.

Terwijl Charlie Brown en Linus van Pelt op weg zijn naar de bevroren vijver waar de rest van de groep aan het schaatsen  is, bespreken ze de naderende feestdagen. Ondanks de kerstkaarten  en vele feestversieringen voelt Charlie zich nog net zo depressief als anders.

Uiteindelijk besluit Charlie voor advies naar Lucy’s kraampje voor psychiatrische hulp te gaan. Ze adviseert hem om een toneelstuk voor school te organiseren gebaseerd op de Geboorte van Jezus. Dat zal hem wel helpen in de kerststemming te komen.

Onderweg naar het auditorium komt Charlie langs Snoopy, die druk bezig is zijn hondenhok te versieren. Hij doet blijkbaar mee aan een buurtwedstrijd wie de mooiste kerstdecoratie kan bedenken. Charlie is gefrustreerd dat zijn eigen hond ook al meedoet met de commercialisatie van het kerstfeest. Later blijkt ook zijn zusje Sally Brown door de commercialisatie te zijn getroffen wanneer ze een brief schrijft aan de Kerstman waarin ze om geld vraagt.

Charlie begint met de voorbereidingen van het toneelstuk, maar stuit op veel tegenstand. De meeste kinderen die meespelen willen het verhaal liever wat moderniseren, terwijl Charlie alles zo origineel mogelijk wil houden. In de hoop zijn medespelers wat meer in de stemming te brengen besluit hij voor hen een kerstboom te halen. Terwijl Lucy de organisatie overneemt, gaat Charlie met Linus naar een lokale kerstboommarkt. Daar blijken echter alleen kunstbomen te worden verkocht, met uitzondering van een klein boompje. Linus twijfelt aan Charlie’s keuze, maar Charlie is ervan overtuigd dat met de juiste versiering dit kleine boompje best nog wat kan worden.

De anderen denken er echter anders over, en wanneer het duo met de boom terugkomt krijgen ze de wind van voren. Charlie begint nu zelf te twijfelen of hij wel de ware betekenis van kerstmis kent. Linus helpt hem door op het toneel te citeren uit de Evangelie volgens Lucas, en dan met name over het stuk waarin de engelen aan de herders de geboorte van Jezus Christus aankondigen. Overtuigd dat hij zijn kerstmis niet hoeft te laten vergallen door de alom heersende commercialisatie, neemt Charlie de boom mee naar zijn huis om hem daar te versieren.

Onderweg passeert hij het rijkelijk versierde hondenhok van Snoopy, dat zojuist de eerste prijs heeft gewonnen in de buurtwedstrijd. Dit geeft hem een idee, en hij gebruikt een paar van Snoopy’s versieringen voor de boom. Het gewicht van de versieringen is echter teveel voor het kleine boompje, en het buigt d

Charles M. Schulz

Tags: , , , , , , , , ,

2.193 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Spiral ZoneKabouter-wesley – Betovering (turbo turbo)Spider-Man : The Spider SlayerGI Joe: ResoluteI Love to SingaTeknoman (Tekkaman Blade)What’s Opera Doc (1957)Ed, Edd n’ EddyThe Simpsons – Chief of Hearts

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!